16 Ağustos 2016 Salı

2 Yıl Uzatma

Merhaba,

dün aracımın Yabancı Taşıt Geçici Giriş Karnesi süre uzatma işlemini bitirdim. Öncelikle Turing'e gidiyorsunuz ve 770TL ile istedikleri evrakları veriyorsunuz (Son 6 aylık SGK bildirimi, mavi kart vs.) Aradan 15-20 gün geçtikten sonra Bağlı bulunduğunuz Gümrük Müdürlüğüne gidiyorsunuz. Onlarda eğer bir sıkıntı yoksa uzatma işlemini onaylayıp Eski karnenizdeki süre uzatımı bölümünde gerekli yerleri dolduruyorlar.

2 Yıl daha MA plakaya devam. :)

3 yorum:

  1. Öncelikle bu faydalı siteye kazandıran admine çok teşekkürler. Eşimin adına aracı, Türkiye'deki kullanıcıdan alacağız. İlk kez yapacağız ve düşük model bir araç. TUring 14.000TL teminat değeri biçti. Banka teminatı bana veriyor ancak eşime vermiyor(Banka kayıt sisteminde göremiyorlar, halbuki maaş alıyor). Turing teminatın aracı alan kişi üzerine olacağını belirtiyor, yani eşimin üzerine. Ancak daha önce araç getirmiş bir tanıdığım kendi üzerine olan teminat mektubunu verdiğini, kızının üzerine MA plaka aracı alabildiğini, kimsenin bir sorun çıkartmadığını belirtti. Bu konuda destek rica ederim. Ayrıca mevcut parayı Turing'e yatırmak, bankadan teminat mektubu almaktan çok daha avantajlı gibi gözüküyor. Yorumlarınızı rica ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teminat (para/mektup) araç sahibinin adına olmalıdır NOKTA :)
      Farklı uygulama olduğunu söyleyen kişi (Genelde Türkiye de hemen her konuda olduğu gibi) işkembeden atıyordur. VEYA kendisi (olayı unutup) kefil olduğu kızının/oğlunun/falancanın adına teminat mektubu almışlardır. Zira TURING Hazretleri Teminat (her ne formda olursa olsun) alarak size KEFİL oluyorlar anlamına geliyor. :)) Bu durumda Turing yok diyorsa Yoktur. Bence siz -eğer teminat mektubu alabilecek kadar kredibiliteniz yüksekse bankada- eşinize kefil olduğunuzu söyleyin. Belki o zaman olur. :)

      Sil
  2. İyi akşamlar bende de MA plaka araç var karnesini yenilemeden satmak istiyorum ilgilenen olursa uygun fiyata Mercedes aracım sahibinden.com da 355419292 ilan numarasıyla satılıktır.

    YanıtlaSil